divendres, 8 de gener del 2010

Ruta Literària d'Alcoi Industrial i Modernista

PRESENTACIÓ DE LA “RUTA LITERÀRIA D’ALCOI INDUSTRIAL I MODERNISTA

Aquesta proposta permetrà conéixer el ric patrimoni històric de la capital de l’Alcoià el diumenge 10 de gener amb un recorregut pels monuments i els carrers que serveixen d’escenari a la novel·la “Els lluitadors” de l’escriptor alcoià Francesc Gisbert.

PRIMERA VISITA GUIADA

Dia: diumenge 10 de gener

Hora: 11.30h

Lloc: Tourist Info (C/Sant Llorenç, 1-Alcoi)

Organitza:Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat, Escola Valenciana, Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament d’Alcoi, Edicions Bromera .

Per apuntar-vos us podeu posar en contacte amb nosaltres al 675 65 55 68 o per correu a coordinacio@trobadesalcoiacomtat.cat

Amics i amigues:

Volem presentar-vos una forma nova d’aproximar-nos a la nostra història i al nostre patrimoni cultural. L’Ajuntament d’Alcoi, Escola Valenciana i la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat hem unit esforços per oferir-vos una ruta literària basada en la novel·la Els lluitadors, de Francesc Gisbert.

En primer lloc, la ruta d’Els lluitadors proposa un recorregut pels escenaris més emblemàtics de l’Alcoi industrial i modernista, presents en la novel·la. Evocarem la vida als barris obrers; coneixereu la bellesa arquitectònica del millor modernisme dels barris burgesos, la Casa del Pavo, el Cercle Industrial, els carrers de Sant Nicolau, de Sant Llorenç, el palau Albors, la Casa d’Escaló…; recordarem el poder fabril d’El Bambú o les manufactures de la plaça de Ferràndiz i Carbonell; viatjareu a l’Edat Mitjana des del portal de Riquer i la plaça de la Vila; passejareu pels refugis de la Guerra Civil i pels escenaris de la revolució del Petroli…

En segon lloc, plantegem la ruta d’Els lluitadors com una activitat lúdica, per adults i, també, per a escoles i instituts. Un matí de convivència, per aprendre una part de la nostra història, de la nostra arquitectura, de la nostra literatura, fora de les aules, en la millor escola de totes, un poble viu. Recomanem l’activitat i la lectura de la novel·la per alumnes de 1r i 2n de Batxiller, encara que la visita és programable, independentment, també per a ESO. Podeu realitzar la ruta pel vostre compte, seguint l’itinerari marcat al díptic informatiu. Els díptics són a la vostra disposició, en les pàgines web de les entitats col·laboradores. També podeu demanar-los en format imprés a la Coordinadora. Si els vostres alumnes lligen la novel·la, podem organitzar una trobada amb l’autor d’Els lluitadors, Francesc Gisbert, al vostre centre o a Alcoi, el dia de la visita, en funció de la disponibilitat.

Per a més informació o qualsevol aclariment, sobre la ruta o la visita, contacteu amb nosaltres:


Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel valencià/ Escola Valenciana

info@trobadesalcoiacomtat.cat
www.trobadesalcoiacomtat.cat
Telèfon: 675 65 55 68

Podeu descarregar els díptics de la ruta en les pàgines web de les entitats col·laboradores:

www.trobadesalcoiacomtat.cat

www.bromeradelletres.blogspot.com

www.aju-alcoi.org/wgnl

www.26lletres.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Propostes

Açò és un llistat comarcalista de la Blocostera: a mà dreta teniu tots els bloqs classificats per pobles i ací baix la llista general amb les últimes actualitzacions; si voleu afegir, corregir o suggerir algun enllaç feu-nos un comentari A AQUEST ENLLAÇ.

la Blocostera [25/33]