divendres, 30 d’abril del 2010

La segona intercomarcal penjollista


~ Ni ells mateixos saben bé per què, però El Penjoll (infidel) col·labora per segon any consecutiu en la realització d'un recital que enguany aplega a la cinquena edició: originat el 2006 al Teatre del Raval de Gandia per la capçalera grauera La Cabota, la Intercomarcal Cabotista ha sobreviscut a la desaparició de «la revista satírica de la Safor» i a l'exili autoimposat del seu cap visible, Mr. Cabota. I mentre els cabotistes gnòstics esperen en candeleta la tornada del seu messies, els cabotistes escèptics s'ajunten una volta a l'any per a escoltar noves propostes artístiques en el camp de l'humor, la ironia, el sarcasme i la sàtira: enguany, els ponents -en orde alfabàtic- seran els tavernícoles Amanida Peiot (pop mediterrani), el valldigner Josep Enric Grau (poesia gràfica), les Mãedéus intercomarcals (country-folk valencià), els sexitans Mariachis Fumetas (narcorumba pornoflamenca), l'escarabat Mi Sostingut (pop-rock literat) i el mallorquí d'Oliva Trencada (folksong poètica). L'entrada val deu èuros, però diu que si en reserveu un parell per correu@lacabota.org vos fan un cinquanta per cent de descompte: és dir, que en podeu anar dos pel preu d'un.

~ Dit això, potser este tuacte hauria sigut millor escenari per al debut del trio penjollista d'Alietes, Refaletes i el de les Maraquetes que el de divendres passat a Manuel on, per trobar-se en terra estranya -no oblidem que la Frontera del Xúquer no entra en la seua concepció ultracatòlica de les Comarques Centralistes- potser no acabaren de fer-se amb el públic; de fet, jo inclús diria que encara estan a temps de fer una intervenció sense avisar en aprofitant(-se?) de la participació del seu padrí Mi Sostingut en la 5a Intercabotâ Comarcalista per a fer una xarlotâ de les seues. O, si volen, també esta nit en la prèvia d'Albalat de la Ribera: a partir de la mitjanit en la Teulâ, debães; bo, barat a fer-se una cassalleta, mas que siga! Al remat, pitjors triumvirats s'han vist en anteriors convocatòries de la Inter':






2 comentaris:

  1. És d'agrair la invitació que es fa al conegut trio de música faulk per a irrompre a l'escenari de la 5a Intercomarcal Cabotista i 2a Penjollista, però este cap de setmana no tenim al nostre tenor per estes terres.

    Jo volia assistir com espectador per experimentar un ritual cabotista, però ni aixó podré. Ho sent.

    ResponElimina
  2. Home, Manuel sempre ha sigut Comarques Centrals.

    ResponElimina

Propostes

Açò és un llistat comarcalista de la Blocostera: a mà dreta teniu tots els bloqs classificats per pobles i ací baix la llista general amb les últimes actualitzacions; si voleu afegir, corregir o suggerir algun enllaç feu-nos un comentari A AQUEST ENLLAÇ.

la Blocostera [25/33]