divendres, 10 de setembre del 2010

ILLA DE XÀTIVA A LA XARXA


S'estrena a la xarxa un documental sobre les Comarques Centrals valencianes amb entrevistes a escriptors i historiadors de Xàtiva.

El dissabte 11 de setembre de 2010, Terradelfoc Produccions estrena Illa de Xàtiva, un documental sobre les Comarques Centrals del País Valencià a la xarxa. El documental, dirigit per Rafel Carril, aborda el problema de les Comarques Centrals des de l'òptica de la seua capital històrica. Després de tractar, breument, la història de la crema de la ciutat el 1707 -que posà fi a la Governació de Xàtiva (1305-1707)- dóna pas a sis entrevistes amb Toni Cucarella, Xavier Aliaga, Elies Barberà, Toni Martínez, Agustí Ventura i Sebastià Garrido. Amb aquestes i la col·laboració musical de Pep Gimeno "Botifarra", la pel·lícula prova de visualitzar la història, la cultura i el paisatge de la Safor, el Comtat, la Marina, l'Alcoià, la Vall de Biar, la Vall d'Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés, alhora que reflexiona sobre l'actualitat del projecte, el seu sentit i el perquè del seu evident fracàs. A Illa de Xàtiva han participat també l'Escola de Danses de Xàtiva, Miquelets del Regne de València i l'Asociación Napoleónica Valenciana-Partida de Josep Marco "El Penjadet" 1707, entre d’altres, i inclou fragments musicals de Raimon i alguns músics més de les Comarques Centrals.

4 comentaris:

  1. NO QUEREMOS PENJOLL MORO SINO QUE PENGEN AL MORO...
    LO QUE HAY QUE HACER A TODA ESA PODREDUMBRE DE GILIPOLLAS QUE VAN DE PROGRE ES QUITARLES EL DNI Y DARSELO A LOS MOROS Y QUE VENGAN AQUI LOS MOROS Y SE FOLLEN A SUS TIAS QUE VAN DE PROGRE Y LES PONGAN EL BURKA, Y QUE DESPUES ESCRIBAN LIBROS PUBLICADOS PRO-MOROS-MORISCOS, POR LA UNIVERSITAT PROGRE, MIENTRAS MUESTRAN AL REY DE MARRUECOS Y OTROS HIJOS DE MALA MADRE ISLAMICOS EL AGUJERO DEL CULO COMO LA BANDERA JAPONESA . MIENTRAS QUEMAD LAS MONTAÑAS HIJOS DE MALA MADRE. MENUDO PAïS; UNOS POR QUEMAR Y OTROS POR SOLO QUEJARSE MIENTRAS SE HACEN PAJAS EN INTERNET, Y LOS MOROS LLENAN DE DROGA A NUESTROS JOVENES DESDE SUS TIENDAS TAPADERA DE LLAMADAS TELEFONICAS

    ResponElimina
  2. Per a ser morisca és vosté un tant islamofòbica, no creu? de totes maneres ja li dic que els dels Penjoll morisc no som moros, sinó més bé descendents de moriscos valencians o opositors a l'autoria i al cal·linquisme del Penjoll Cristià.

    ResponElimina
  3. Creo que los 2000 millones de islamicos, aun reclaman al-Andalus, tranquilos, cuando os expulsen a Marruecos os esperaran con bandaritas
    Ignorantes.
    Yo a los moros no los quiero ni ver.
    Hay 2 millones en España, más de los que echaron, pero esto continua.
    Nos veremos en Fez o Marraquesh poniendo el culo al Rey Mohamet VI y los que pusieron la bomba en el metro de Madrid con sus 200 muertos, niñas incluidas.
    Romanticos de cementerio eso es lo que sois, y cuidado con los gusanos que comen carne, cristiana o atea..

    ResponElimina
  4. Xe, ixe Mohamed VI tindrà un piu de ferro, si li tenim que ficar tots el cul...
    Segur que Maria és la candidata a Molt Honorable Presidenta de la Cheneralitat del partit de Belén Esteban.
    Arreate-les a Mansanares ...

    ResponElimina

Propostes

Açò és un llistat comarcalista de la Blocostera: a mà dreta teniu tots els bloqs classificats per pobles i ací baix la llista general amb les últimes actualitzacions; si voleu afegir, corregir o suggerir algun enllaç feu-nos un comentari A AQUEST ENLLAÇ.

la Blocostera [25/33]